• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 
xxTeme za master radove
16.02.2018
Sa slijedećeg linka se mogu preuzeti teme za master radove: teme.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPočetak ljetnog semestra - 19.02.2018
13.02.2018
OBAVJEŠTENJE

OBAVJEŠTAVAJU SE STUDENTI PRVOG  i DRUGOG CIKLUSA STUDIJA DA NASTAVA  U LJETNOM SEMESTRU 2017/2018 GODINI POČINJE 19.02.2018.GODINE.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxOvjera zimskog semestra i upis u ljetni
13.02.2018
O B A V J E Š T E NJ E

OVJERA ZIMSKOG SEMESTRA I UPIS U LJETNI SEMESTAR OBAVLJAT ĆE SE U PERIODU OD PONEDELJKA
12.02.2018. DO PETKA 23.02.2018.GODINE U TERMINU OD 11:00h DO 14:00h.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxObavještenje za apsolvente
13.02.2018
OBAVJEŠTAVAJU SE STUDENTI ZAVRŠNIH GODINA I i II CIKUSA KOJI IMAJU STATUS “APSOLVENT” DA NISU DUŽNI VRŠITI OVJERU ZIMSKOG I UPIS U LJETNI SEMESTAR JER IM STATUS VRIJEDI ZA CIJELU AKADEMSKU 2017/2018.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxKonkurs za stipendiju (kursevi Njemačkog jezika)
12.02.2018
BAYHOST (Bavarski univerzitetski centar za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Evropu) objavio je konkurs za stipendije - kursevi njemačkog jezika u 2018. godini u Bavariji, Njemačka. Stipendija uključuje školarinu, smještaj i obroke. Putni troškovi, osiguranje i viza nisu uključeni u ovu stipendiju i njih snosi kandidat. Molimo vas da ove informacije proslijedite zainteresovanim kandidatima.

KO SE MOŽE PRIJAVITI?

Mogu se prijaviti studenti i mlađe nastavno osoblje sa svih studijskih disciplina sa visokoobrazovnih institucija navedenih zemalja (ispod).


POSEBNI USLOVI

- Aplikanti moraju imati državljanstvo jedne od zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo*, BJR Makedonija, Crna Gora, Srbija, Slovenija i Ukrajina;

- Aplikanti moraju biti studenti (upisani na studij u tekućoj godini) ili zaposleni (nastavno osoblje) na jednom od univerziteta iz navedenih zemalja;

- U trenutku prijave na konkurs, studenti moraju imati završena najmanje dva semestra, kao i obezbijediti prepis ocjena položenih predmeta;

- Aplikanti moraju obezbijediti dokaz o poznavanju njemačkog jezika, minimalan nivo B1;

- Moraju biti stariji od 18 godina.

Napomena: Aplikanti koju su već koristili ovu stipendiju se ne mogu ponovo prijaviti.


POTREBNI DOKUMENTI

- online prijavni formular koji je treba biti popunjen u potpunosti (molimo popunite obrazac koji je dostupan ovdje). Nakon toga dobijate kopiju online prijavnog formulara priloženog u pdf-u putem emaila kojeg trebate isprintati,

- motivacijsko pismo o vašem učešću na kursu njemačkog jezika u Bavarskoj (1-2 stranice, na njemačkom ili engleskom jeziku),

- CV na njemačkom ili engleskom jeziku sa skorašnjom fotografijom,

- prepis ocjena uključujući i kratko objašnjenje sistema ocjenjivanja,

- dokaz da ste trenutno upisani / zaposleni na visokoobrazovnoj instituciji,

- fotokopija vašeg pasoša (za zemlje izvan EU),

- dokaz o poznavanju njemačkog jezika na nivou B1 (bilo koji certifikat/pismo kojim se dokazuje vaš postignuti nivo znanja njemačkog jezika),

Dodatno: dokaz o stažiranju, dodatnim kvalifikacijama i/ili volontiranju (ovi dokumenti nisu obavezni, ali bi bilo dobro uključiti ih ako imate takvo iskustvo.)


ROK ZA PRIJAVU

Kandidati moraju poslati sve dokumente putem pošte BAYHOST-u do 26. marta 2018. godine

(što znači da dokumenti moraju biti do tog datuma u BAYHOST-u). Slanje faksom ili putem emaila neće biti prihvaćeno. Zakašnjele prijave također neće biti prihvaćene.


GDJE POSLATI DOKUMENTE?

Prijavu sa dokumentima šaljete na:

BAYHOST, Stichwort: „Sommersprachkursbewerbung“

UNIVERSITÄTSSTR. 31

93053 REGENSBURG

DEUTSCHLAND


Dodatne informacije o ljetnjim kursevima i procesu prijave dostupni su na web stranici:

http://www.uni-r.de/bayhost/english/scholarships/language-courses-in-bavaria/index.html i na BAYHOST facebook profilu: https://www.facebook.com/Bayhost-555365254630705/ .
0 komentari | Napišite komentar

 
xxOdbrana doktorske disertacije (Senad Medić)
02.02.2018
UNIVERZITET U SARAJEVU
GRAĐEVINSKI FAKULTET U SARAJEVU
O B J A V L J U J E

Senad Medić, MA, dipl.inž.građ., viši asistent Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i student III ciklusa - doktorskog studija na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, branit će doktorsku disertaciju pod naslovom:
"Eksperimentalna i numerička analiza zidova od pune opeke izloženih utjecaju    potresa”
dana 06.02.2017. godine u sali 8/prizemlje Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ulica Patriotske lige 30, sa početkom u 11:00 sati.

Odbrana doktorskih disertacija je javna.

UPRAVA FAKULTETA
0 komentari | Napišite komentar

 
xxRadna verzija doktorske disertacije - Anis Balić
30.01.2018
OBAVJEŠTENJE

O ZAKAZANOJ PREZENTACIJI RADNE VERZIJE PROJEKTA DOKTORSKE DISERTACIJE

U skladu sa članom 41. stav 3. Pravila studiranja za treći ciklus studija na Univerzitetu u Sarajevu, zakazuje se prezentacija radne verzije projekta doktorske disertacije kandidata Anisa Balića, MA,  dipl.ing.građ. pod naslovom: “Proračun konsolidacije tla sa koeficijentom vodopropusnosti zavisnim od načina deformisanja“, za četvrtak 08.02.2018. godine u 10.00 sati u sali br. 8  Građevinskog fakulteta u Sarajevu.
0 komentari | Napišite komentar

 
exclamationVAŽNO: Izmjena vremena održavanja ispitnih termina
15.01.2018
Termini polaganja ispita u januarsko-februarskom ispitnom roku za prvu i treću godinu su u 9.00 sati, za drugu godinu u 13.00 sati. Sve ostale godine ostaju termini koji su navedeni u tabeli.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxOdbrana doktorskih disertacija (Žanesa Ljevo i Ismar Imamović)
15.12.2017
UNIVERZITET U SARAJEVU
GRAĐEVINSKI FAKULTET U SARAJEVU
O B J A V L J U J E

1.)   mr.sc. Žanesa Ljevo, dipl.inž.građ., viši asistent Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i studentica III ciklusa - doktorskog studija na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, branit će doktorsku disertaciju pod naslovom: „Uticaj upravljanja projektima na ostvarenje kvalitete kod građevinskih poslovnih sistema“, dana 22.12.2017. godine u sali 8/prizemlje Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ulica Patriotske lige broj. 30, sa početkom u 12:00 sati.

2.)   Ismar Imamović, MA, dipl.inž.građ., viši asistent Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i student III ciklusa - doktorskog studija na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, branit će doktorsku disertaciju pod naslovom: "Konstitutivni zakon veze za analizu graničnih stanja čeličnih okvirnih konstrukcija”, dana 26.12.2017. godine u sali 8/prizemlje Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ulica Patriotske lige 30, sa početkom u 12:00 sati.

Odbrana doktorskih disertacija je javna.

UPRAVA FAKULTETA
0 komentari | Napišite komentar

 
xxRadna verzija doktorske disertacije - Senad Medić
14.12.2017
UNIVERZITET U SARAJEVU
GRAĐEVINSKI FAKULTET U SARAJEVU
Patriotske lige 30
71000 Sarajevo

OBAVJEŠTENJE


U skladu sa članom 44., Pravila studiranja za treći ciklus studija na Univerzitetu u Sarajevu, Građevinski fakultet Univerziteta u Sarajevu obavještava da se radna verzija doktorske disertacije, kandidata Senada Medića, dipl.inž.građ, višeg asistenta Građevinskog fakulteta u Sarajevu i studenta trećeg ciklusa studija - doktorskog studija, pod naslovom “Eksperimentalna i numerička analiza zidova od pune opeke izloženih utjecaju potresa” i Izvještaj Komisije za ocjenu radne verzije doktorske disertacije, zaveden pod brojem: 06-3-450 – 15/16  od 13.12.2017. godine, koji je sačinila Komisija u sastavu:
1.   Prof. dr. Muhamed Zlatar, dipl. inž. građ., emeritus profesor Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, predsjednik komisije;
2.   Prof. dr. Samir Dolarević, dipl. inž. građ., vanredni profesor Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, član komisije
3.   Prof. dr. Mustafa Hrasnica, dipl. inž. građ., dekan i redovni profesor Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, mentor i član komisije

STAVLJAJU JAVNOSTI NA UVID
Radna verzije doktorske disertacije i Izvještaj Komisije za ocjenu radne verzije doktorske disertacije pod naslovom: “Eksperimentalna i numerička analiza zidova od pune opeke izloženih utjecaju potresa”, kandidata Senada Medića, dipl.inž.građ, zaveden pod brojem: 06-3-450 – 15/16  od 13.12.2017. godine,  bit će dostupni na uvid javnosti 30 dana od dana objavljivanja ovog obavještenja, a mogu se pregledati u prostorijama Biblioteke Građevinskog fakulteta Univerziteta  u Sarajevu (I sprat), ulica Patriotske lige br.30, svakim radnim danom u periodu od 9 do 15 sati.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxOdgađanje odbrane doktorske disertacije
07.12.2017
UNIVERZITET U SARAJEVU
GRAĐEVINSKI FAKULTET U SARAJEVU

VIJEĆE GRAĐEVINSKOG FAKULTETA
UNIVERZITETA U SARAJEVU

O B A V I J E S T

Zbog nepredviđenih okolnosti izazvanih višom silom, otkazuje se odbrana doktorske disertaciju pod naslovom:
„Uticaj upravljanja projektima na ostvarenje kvalitete kod građevinskih poslovnih sistema“
kandidatkinje mr.sc. Žanesa Ljevo, dipl.inž.građ., višeg asistenta Građevinskog fakulteta u Sarajevu i studentice III ciklusa - doktorskog studija na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Novi termin javne odbrane doktorske disertacije bit će naknadno objavljen.

Dekanata Fakulteta
0 komentari | Napišite komentar

 
xxOdbrana dr disertacije - mr. sc. Žanesa Ljevo
01.12.2017
UNIVERZITET U SARAJEVU
GRAĐEVINSKI FAKULTET U SARAJEVU

VIJEĆE GRAĐEVINSKOG FAKULTETA
UNIVERZITETA U SARAJEVU
O B J A V L J U J E
mr.sc. Žanesa Ljevo, dipl.inž.građ., viši asistent Građevinskog fakulteta u Sarajevu i studentica III ciklusa - doktorskog studija na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, branit će doktorsku disertaciju pod naslovom:

„Uticaj upravljanja projektima na ostvarenje kvalitete kod građevinskih poslovnih sistema“

dana 07. 12. 2017. godine u sali 8/prizemlje Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu ulica Patriotske lige 30, sa početkom u 11:00 sati.

Odbrana doktorske disertacije je javna.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPozivnice za magistrante i diplomante
28.11.2017
OBAVJEŠTENJE ZA MAGISTRANTE I DIPLOMANTE
POŠTOVANI MAGISTRANTI I DIPLOMANTI, POZIVNICE ZA SVEČANU PROMOCIJU I DODJELU DIPLOMA MOŽETE PREUZETI U STUDENTSKOJ SLUŽBI GRAĐEVINSKOG FAKULTETA OD DANA 27.11.2017 DO 01.12.2017. GODINE U PERIODU OD 11:00 DO 13:00.

STUDENTSKA SLUŽBA
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPrezentacija radne verzije dr disertacije
27.11.2017
OBAVJEŠTENJE

O ZAKAZANOJ PREZENTACIJI RADNE VERZIJE PROJEKTA DOKTORSKE DISERTACIJE

U skladu sa članom 41. stav 3. Pravila studiranja za treći ciklus studija na Univerzitetu u Sarajevu, zakazuje se prezentacija radne verzije projekta doktorske disertacije kandidata Senada Medića, MA,  dipl.ing.građ. pod naslovom: “Eksperimentalna i numerička analiza zidova od pune opeke izloženih utjecaju potresa”, za ponedjeljak  04.12.2017. godine u 12.30 sati u sali br. 8  Građevinskog fakulteta u Sarajevu.

Komisija za ocjenu doktorske disertacije kandidata Senada Medića, MA,  dipl.ing.građ. pod radnim naslovom: “Eksperimentalna i numerička analiza zidova od pune opeke izloženih utjecaju potresa”, obrazovana je Odlukom Senata Univerziteta u Sarajevu broj: 01-7247/17 od 25.10.2017. godine, u sastavu:

1.   Prof. dr. Muhamed Zlatar, dipl. inž. građ., emeritus profesor Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, predsjednik komisije;
2.   Prof. dr. Samir Dolarević, dipl. inž. građ., vanredni profesor Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, član komisije
3.   Prof. dr. Mustafa Hrasnica, dipl. inž. građ., dekan i redovni profesor Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, mentor i član komisije

Nakon obavljenog zadatka Komisija će sačiniti i podnijeti izvještaj, sa odgovarajućim prijedlozima Vijeću Građevinskog fakulteta u Sarajevu.

0 komentari | Napišite komentar

 
xxSvečana promocija diplomanata i magistara
27.11.2017
Poštovani diplomanti i magistranti,

obraćamo vam se s namjerom da vas obavijestimo o održavanju Svečane promocije i dodjele diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu, te da vas informiramo o detaljima u vezi sa protokolom manifestacije.
Svečana promocija i dodjela diploma održat će se u subotu 02. decembra 2017. godine u 11.00 sati u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch” (Zetra).

Potrebno je da dođete do 10,30 sati ispred dvorane, na ulaz predviđen za vaš fakultet/akademiju. Ulazi su A, B, C i F. Detaljniji prikaz rasporeda sjedenja za fakultete/akademije i oznake ulaza u dvoranu „Juan Antonio Samaranch” možete pogledati u nastavku. Molimo vas da se istog striktno pridržavate.

Molimo diplomante i magistrante, kao i goste da ne dolaze ličnim/osobnim vozilima jer parking neće biti otvoren za javnost. Molimo koristite javni prevoz.
Ulaz u dvoranu je moguć samo uz odgovarajuću ulaznicu koju ćete preuzeti na studentskoj službi vašeg fakulteta. Ulaznica je besplatna i važi isključivo za diplomanta/magistranta.
Manifestacija počinje u 11.00 sati, te molimo sve diplomante/magistrante i goste da budu na svojim mjestima najdalje u 10.45. Iz sigurnosnih i protokolarnih razloga, ulaz u salu neće biti moguć nakon 11.00 sati.

Svi fakulteti/akademije su smješteni u parteru, dok su mjesta za roditelje i goste manifestacije rezervisana na tribinama. Za njih postoje posebne pozivnice koje ćete također moći preuzeti u dogovoru sa predstavnicima svoje studentske službe. Tokom manifestacije je zabranjeno gostima da sa tribina silaze u parter kako bi se neometano mogla izvršiti dodjela diploma.

Molimo vas da pratite protokol programa, te da ustanete u trenutku kada dekan vašeg fakulteta/akademije bude promovirao diplomante i magistrante i tako popratite ovaj svečani trenutak. U toku promocije studenti fakultetā Grupacije medicinskih nauka će polagati Hipokratovu zakletvu.

Poštivanje pravila je preduvjet da se na dostojanstven i organiziran način realizira promocija preko pet hiljada diplomanata i magistranata.
Dodatne informacije i obavještenja možete dobiti na svojim studentskim službama prije održavanja manifestacije ili kod predstavnika studentskih službi prisutnih u Zetri.
 
Dodjela diploma vršit će se u Zetri odmah nakon promocije. Molimo vas da u dvorani ostanete do samog završetka svečanog dijela promocije, te da sačekate na svojim mjestima početak dodjele diploma. Svaki fakultet ima posebno označeno mjesto u dvorani na kojem će se vršiti dodjela diploma. Predstavnici studentskih službi će organizirati dodjelu, te vas molimo da se striktno držite uputa koje vam oni daju. Fakulteti sa većim brojem studenata će dodjelu organizirati tako što će preko ekrana postavljenih u dvorani biti ispisana imena studenata koji trebaju preuzeti svoju diplomu. Budući da je u pitanju veliki broj diplomanata i magistranata, molimo vas za strpljenje i poštivanje protokola kako bismo ubrzali ovu proceduru.

Čestitamo vam na uspješnom završetku studija na Univerzitetu u Sarajevu!

Više detalja na slijedećem linku: Univerzitet u Sarajevu.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxKonkurs - upis studenata u III ciklus studija
02.11.2017
Na osnovu člana 79. Zakona o visokom obrazovanju („Službene novine Kantona Sarajevo“ br. 33/17), Odluke Vijeća Građevinskog fakulteta u Sarajevu, broj: 02-1-942-3/17 od 18.07.2017. godine, Saglasnosti Senata Univerziteta u Sarajevu broj: 01- 6073/17 od 27.09.2017. godine i Prethodne saglasnosti za raspisivanje konkursa za upis studenata u prvu studijsku godinu na III ciklusu studija (doktorski studij) u akademskoj 2017./2018. godini Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo br. 11/05-38-30126/17 od 30.10. 2017. godine

UNIVERZITET U SARAJEVU
GRAĐEVINSKI FAKULTET U SARAJEVU
Objavljuje

K O N K U R S
Za upis studenata u III (treći) ciklus studija – DOKTORSKI STUDIJ – u studijskoj 2017./2018. godini

I
Konkurs se raspisuje za upis studenata u prvu godinu trećeg ciklusa studija - doktorski studij iz oblasti/polja :
1. Građevinarstva
2. Geodezije i geoinformatike

Studij se organizuje kao vanredni studij u trajanju od tri godine i vrednuje se sa 180 ECTS
bodova, a njegovim završetkom stiče se akademska titula i naučno zvanje doktor tehničkih
nauka/znanosti iz oblasti građevinarstva, odnosno geodezije i geoinformatike.

II
Pravo učešća na konkursu za upis u prvu godinu doktorskog.studija imaju:
- kandidati koji su stekli diplomu drugog ciklusa studija akademskog zvanja magistra (sa ukupno 300 ECTS bodova) ili ekvivalenta iz oblasti građevinarstva, odnosno geodezije ili drugih tehničkih i biotehničkih nauka;
- kandidati koji su stekli zvanje diplomirani inženjer građevinarstva, odnosno geodezije po pred Bolonjskom sistemu studiranja, a u postupku ekvivalencije na Građevinskom fakultetu u Sarajevu to zvanje im je izjednačeno sa zvanjem magistar građevinarstva, odnosno geodezije;
- kandidati sa znanjem stranog jezika u stepenu koji im omogućava da koriste stranu literaturu;

Kandidati koji su stekli diplomu drugog ciklusa studija akademskog zvanja magistra ili
ekvivalenta iz oblasti drugih tehničkih ili biotehničkih nauka, obavezni su da polože određene
razlikovne ispite iz studijskog programa građevinarstva, odnosno geodezije, koje utvrdi Vijeće doktorskog studija.

Razlikovne ispite doktorant upisuje nakon upisa na studij. Doktoranti su dužni položiti razlikovne ispite do upisa u III semestar. Razlikovni ispiti ne ulaze u fond sati doktorskog studija.
- Pravo upisa direktno na drugu godinu studija imaju kandidati koji su stekli naučni stepen magistra nauka iz oblasti građevinarstva, odnosno geodezije, u skladu sa propisima koji su bili na snazi prije uvođenja Bolonjskog sistema studiranja, kojima se u skladu sa  Zakonom o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo priznaje 60 ECTS, odnosno prva godina studija.

Kandidati koji su strani državljani prijavljuju se na Konkurs pod istim uvjetima kao i državljani
Bosne i Hercegovine, uz prethodno akademsko priznavanje diplome ranije završenog
ciklusa/stepena obrazovanja.

Visina školarine iznosi 7.000,00 KM, po studijskoj godini.

Uz prijavu na konkurs kandidati su obavezni dostaviti:
- Diplomu o završenom prethodnom obrazovanju (original ili ovjerena kopija),
- Uvjerenje o položenim ispitima ili dodatak diplomi (original ili ovjerena kopija).
- Uvjerenje o poznavanju jednog stranog jezika (original ili ovjerena kopija),
- Izvod iz matične knjige rodjenih
- Uplatnicu u iznosu od 100,00 KM na transakcijski račun Građevinskog fakulteta u Sarajevu kod Raiffeisen Bank d.d. Sarajevo broj: 1610000002610087. u svrhu obrade podataka.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxKonkurs - za izbor/napredovanje u načnonastavna zvanja
02.11.2017
Na osnovu Odluke Vijeća Građevinskog fakulteta u Sarajevu, broj: 02-1-1332-1/17 od 05.10.2017. godine i Saglasnosti Senata Univerziteta u Sarajevu broj: 01-7023/17 od 25.10.2017. godine

UNIVERZITET U SARAJEVU
GRAĐEVINSKI FAKULTET U SARAJEVU
Objavljuje

K O N K U R S

Za izbor /napredovanje u naučnonastavna zvanja:
1.   docent, vanredni profesor, redovni profesor za naučnu oblast „Geotehnika i geološko inženjerstvo“, jedan izvršilac sa punim radnim vremenom;
2.   docent, vanredni profesor, redovni profesor za naučnu oblast „Hidrotehnika i okolišno inženjerstvo“, jedan izvršilac sa punim radnim vremenom;
3.   asistent za naučnu oblast „Geotehnika i geološko inženjerstvo“, jedan izvršilac sa punim radnim vremenom; 

Uvjeti za izbor:
Pored minimalnih uvjeta za izbor u naučnonastavno zvanje utvrđenih članom 96. Zakona o visokom obrazovanju (”Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 33/17.) i člana 156 Statuta Univerziteta u Sarajevu, kandidati trebaju da isunjavaju i sljedeće uvjete:
Pod 1.: diplomirani inžinjer građevinarstva, odnosno magistar građevinarstva sa 300 ECTS bodova, konstruktorskog usmjerenja  i naučni stepen doktora nauka iz oblasti za koju se prijavljuje,
Pod 2.: diplomirani inžinjer građevinarstva, odnosno magistar građevinarstva, hidrotehničkog usmjerenja, sa 300 ECTS bodova i naučni stepen doktora nauka iz oblasti za koju se prijavljuje,
Pod 3.: diplomirani inžinjer građevinarstva, odnosno magistar građevinarstva konstruktorskog usmjerenja sa 300 ECTS bodova i najnižom prosječnom ocjenom studija iz oblasti za koju se prijavljuju 8 ili 3,5.

Uz prijavu kandidati obavezno dostavljaju: biografiju (CV), uvjerenje o državljanstvu, diplome o stečenom obrazovanju, objavljene naučne i stručne radove iz oblasti za koju se vrši izbor (od posljednjeg izbora), kao i druge dokaze o ispunjavanju uvjeta za izbor u naučnonastavno zvanje za koje se prijavljuju.
Kandidat je obavezan navesti naučnonastavno zvanje za koje se prijavljuje.

Kandidati koji su diplomu stekli u drugoj državi dostavljaju i rješenje o nostrifikaciji (priznavanju) diplome. Tražena dokumentacija se dostavlja u originalu ili ovjerenoj fotokopiji.

Ugovor o radu zaključuje se sa kandidatom izabranim u naučnonastavno zvanje za izborni period utvrđen Zakonom.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.
   
Prijave dostaviti na adresu: Građevinski fakultet u Sarajevu, ul. Patriotske lige br. 30. 71000 Sarajevo, sa naznakom „Prijava na konkurs za izbor u akademsko zvanje".
0 komentari | Napišite komentar
© 2010 Univerzitet u Sarajevu - Građevinski fakultet
Patriotske lige 30, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina [Tel: ++387 33 278 400, Fax: ++387 33 200 158]
Žiro racun: 1610000002610087, Raiffeisen bank dd, Sarajevo
Dizajn: Muris Ceman, Forum: Edin Topalović i Smiljan Tukić